2012. szeptember 17., hétfő

Spangol


"Spangol"

Aki látta a Spangol c. filmet többnyire egyből tudja, hogy mi ez a kaja...
ITT az alap ötlet.

Mitagadás, szebb példányt is csináltunk már, mint a mostani, de ízre megint jó lett!
Mi általában két szelet bundáskenyér közé szoktuk összedobálni a hozzávalókat, de lehet sima kenyér, pirítós, csak az egyik oldalán pirítós, stb...

A lényeg a TÜKÖRTOJÁS!!!!

Ez megint egy tipikusan maradékokból összerakható kaja, amivel garantáltan betegre eszed magad.

A mi hozzávalóink általában:
Két szelet bundáskenyér (lehetőleg vékonyabbra vágd, mert ha mindent beleraksz, amit tervezel tutira nem tudod átharapni...)
sok sajt
felvágott (sonkával a leg jobb)
mindenféle fű (paradicsom, saláta, uborka, hagyma, stb...)
szószok (kecsap, mustár, majonéz, mostanábanmenőöntetek)
ha van otthon maradék sülthús, az is jó bele apróra tépegetve (szigorúan tépegetve és nem vágva)
és természetesen tükörtojás

Elkészítése:
  • az egyik szelet bundáskenyeret fektesd le egy tányérra
  • dobálj rá mindent
  • a minden tetejére rakj egy lágy tükörtojást
  • rakd az egész tetejére a másik szelet kenyeret
Kés és villa tutira kelleni fog! Kizárt dolog, hogy kézzel meg tudd enni!
a lényege, hogy a tükörtojás szétfollyon amikor belevágsz és minden cucás legyen tőle!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése