2012. szeptember 12., szerda

Grill csirke zsákos krumplival


"Grill csirke zsákos krumplival"

A gyorsfagyasztott zsákos krumpli adott volt. Ez olyan, mint a meki...
Egészégtelen, drága, nem laksz vele jól, de néha kell. :D

Szóval elfojthatatlan zsákoskrumpli ehetnékünk támadt. Már csak a "köretet" kellett kitalálni hozzá.
Mivel feleségem a minap végighallgatta egy bevásárlás során a sorban állva egy pár beszélgetését, mely szerint "úúúú de ennék már grillcsirkét! kár, hogy otthon nem lehet csinálni..." gondoltuk rácáfolunk...

A szokványos sóba burkolt verzió helyett kicsit fűszeresebb változatot készítettünk.
Volt egy csomag szárnyas pác otthon, azt kevertük be vörcseszter szósszal (nemérdekelhogykellírni) olyanra, hogy  kenhető legyen és ne follyon le a húsról.
180-200 fokon tepsiben alufóliázva kis vízzel megpároltuk, aztán fólia nélkül ropira sütöttük.
Közben kisütöttük a krumplit és kész a vacsi.

Hozzávalók:

1 zacskó fagyasztott krumpli
1 db csirke
fűszerek

A sóba burkolt verzióhoz értelem szerűen csak só kell.
a tepsibe öntünk kb 1 cm vastagon sót, rárakjuk a madarat és befedjük sóval.
(az eredeti recept szerint teljesen elfedjük)
Mi nem szoktuk tökig elásni, mert fölösleges. A nagyja legyen vastagon sós és úgy már jó lesz.
Ha így csinálod, akkor nem kell alá víz, de a többi ugyan az.
-Ha megsült a cucc a nagyobb sódarabokat azért szedd le, mert kiiszod rá a Dunát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése