2012. szeptember 18., kedd

Krumplipogácsa


"krumplipogácsa"

Ez a kaja jó mindenre! Ha éhes vagy, egy pörkölt mellé köretnek is jó, de "csak rágcsálnék valamit" szindrómát is kitűnően gyógyít! (mint most a mi esetünkben...)

Ez az adag kb 22:30-kor készült, amikor az ágyban forgolódva bedobtam, hogy úgy ennék valamit.

Hozzávalók:

krumpli
liszt

valami rá

A krumplit megpucolod és megfőzöd.
Ha megfőtt összetöröd, sózod, esetleg borsozod, vagy amit szeretnél bele. Mehet zöldfűszer, paprika, akármi...
Ha összekavartad, akkor annyi lisztet adagolsz hozzá, amitől lágy gyurma állagú lesz.
Ezután formázod amilyenre akarod.
Pl:
pohárral kiszaggatod (ha menő vagy és van pogácsaszaggatód, azzal is lehet)
kockákra vágod
csíkokra vágod
kis hengereket készítesz (amolyan krokett szerűt)
lehet csiga formát, kiscsillagot, tankot, stb...


A kiszaggatott cuccot forró olajban (mi fritőzben) kisütöd. Az megint ízlés dolga, hogy mennyire sütöd át. Mivel a krumpli úgyis megfőtt, elég csak átpirítani, de ha odaégetve szereted, úgy is lehet.

Ha kész lecsöpögteted és lehet betolni.
Magában is finom, de szendvics alapnak is használhatod. Amíg forró dobj rá egy kis sajtot, hogy ráolvadjon. Mehet rá felvágott, fűszerek, zöldség, vagy bármi, amit otthon találsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése