2012. szeptember 6., csütörtök

Ami mindent visz


"Ami mindent visz"

Tegnap egy igen macerás, időigényes pepecselős kaját dobtunk össze... :D
TOJÁSOS NOKEDLI!!!!!!!!!

Ez az az étel, ami a favorit.
Tőlem lehet májpástétom, kaviár, füstölt lazac, pörkölt, akármi, ha van tojásos nokedli, akkor aznap tutira beteg leszek tőle!

Hosszú és sz@#... napunk volt mindkettőnknek. Most még a konyhában sem volt kedvünk motoszkálni...
:-o  (megjegyzem ritkán van ilyen...)

Már napközben bevillant, hogy nokedlit ennék. Igaz én egy pörköltös verzión gondolkoztam először, de maradtunk a tojásos verziónál. (megint nem bántam meg) :)

Hozzávalók:
liszt (ha csak frissen akarsz belőle enni, akkor kb 40 deka elég)
víz
tojás (a 40 dekához mondjuk 6 db)

Önts lisztet egy tálba és kevés vízze kezd el összedolgozni. Amikor nyers nokedli állaga van, akkor jó.

A gyakorlatban ez így néz ki:

-önts már egy kis vizet még hozzá légyszi!
-ok. öntöm.
-jó elég
...kavargatás
-tedd el a lisztet nyugodtan! az már nem kell!
...kavargatás
-a francba! sok lett a víz. mégis kéne egy kis liszt!
...kavargatás
-most jöhet egy pötty víz.
...kavargatás
-na ez megint híg lett... még egy kis lisztet.
(gyakorlatilag ez egy végtelen folyamat. talán ezért szoktunk ipari mennyiséget főzni belőle)

Szóval, ha összeállt a tészta, egy fazék lobogó vízbe nokedliszaggatóval beszaggatod a masszát.
Addig kell főzni, amíg elmosogatod a nokedliszaggatót.
Az egészet lecsöpögteted és egy kis ZSÍRON (csakazériszsíron) átforgatod az egészet.
Felversz pár tojást és ráöntöd a cucmákra.
Amikor "megrántottult" rajta, akkor kész.
Hagyhatod hígabbra is, de kicsit oda is pörkölhetsz neki.  ...ahogy szereted.

Savanyusággal a legjobb kaja!

A képen látható mennyiség előételnek számít.
Ha jól sikerült, szigorúan este 10 után 3 tányérral fogyasztandó!!! :D

Ja és nem árt megsózni sem... mi vegetát is szoktunk bele rakni a tojással





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése