2012. szeptember 18., kedd

"A" kiskocka


"Kiskocka tészta levesbe"

Húsleveshez elengedhetetlen a kiskockatészta!!!
Régebben Nagymamám készítette, mostanában én kezdek ismerkedni a fortélyokkal.

Hozzávalók:

liszt
tojás
víz


Ha csak kiskockát csinálsz, akkor szerintem 25 dkg liszt bőven elég, mert mire kivágdosod a leveleket elmegy az életkedved...

Szóval 25 dkg liszthez 2 tojást ütsz és összekevered. Annyi vizet adj hozzá, hogy olyanra lehessen gyúrni, hogy ne tapadjon a bödön falára. Kb olyanból csináltam, mint amikor a gyurmát véletlen berakod a hűtőbe és keményre dermed, de lehet gyúrni.

Ha megvan az alapanyag, hagyd pihenni az egészet. Kb egy cigivel és egy pohár borral töltött ücsörgés a kertben elég neki.
Aztán nyújtódeszkán nyújtsd el az egészet. (csinálj kisebb kupacokat előtte, úgy könnyebb vele bánni)
Ja! mielőtt nyújtod lisztezd be a deszkát és a nyújtófát, mert hozzáragadsz!
Nyújtás közben lisztezheted a cuccot, mert felveszi amit rászórsz.

Kb 0,324 mm vastag tésztát nyújts.
Vágd fel kb 5-10 cm csíkokra a leveleket és azt csíkozd tovább kb 2 mm-es darabokra.
ha egy ilyen darabot felaprítottál, akkor csak simán fogd össze a kupacot és nyesd fel keresztben is 2 mm-re.

Így kész is vagy. Egy tiszta konyharuhára terítsd ki az egészet és hagyd kiszáradni.
Ha nem szereted a kiskockát, bármilyen formát tudsz vágni, de az Szentségtörés!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése