2012. szeptember 17., hétfő

halfalat



"halfalatok"

Igazából a "falatok" a lényeg... Tök mindegy mit raksz az ibrikekre tutira nyerő az összeállítás. Mi általában halból szoktunk ilyesmit csinálni, de megoldható húsokkal, vagy bármivel, ami eszedbe jut...
Ránézésre előételnek néz ki, de ha csinálsz egy jó nagy tálcányit, akkor kompett vacsorának is megteszi! (mi így szoktuk, mert akkor többféle ízt is ki tudunk próbálni egyszerre)

Hozzávalók:
Hal, vagy az a bármi, ami eszdbe jutott
sajt(ok)
fűszerek
mittoménmégmi

A halat felkockázod, serpenyőben megpirítod és kis tálkákra pakolod. Lehetőleg akkora adagokat csinálj, amit egyszerre be tudsz nyomni. Így minden ízt fogsz érezni és nem esel abba a hibába, hogy a hal része ízetlen, de a következő falattal a szádba vett torma szósz kimarja a szemed...

Tulajdonképp a nehezén túl is vagy... :D
Kis adagokat rakj a tálkákra ízlés szerint és kész a vacsi...

Ötletek:
kolbász darab, sült hús, vagy fasírt a hal helyett
mindenféle szószok (tormás, zelleres, kukoricás, gombás, paprikás, sima fűszeres tejföl, bármi)
sajtkocka, vagy reszelt sajt
apróra vágott zöldségek (esetleg párolva, de nyersen is jó)
főtt tojás darabok
békön

Arra vigyázz, hogy ne vidd túlzásba a mennyiségeket!
Ez egy "ráérős, beszélgetős" kaja. Nem az a lényeg, hogy két falattal jól lakj. Érdemes tőbb féle variációt csinálni, hogy változatosak legyenek az ízek. A halas verzióhoz citromkarikákat is lehet tálalni. Esetleg egy gerezd citromból lehet a kaja tetejére csíkokat szeletelni...
Igyatok hozzá fehérbort.

Ha halat csinálsz, abból is érdemes többféle kisebb darabot venni, hogy a lazactól kezdve a cápáig mindent meg tudjatok kóstolni.

Nem kedvelt, de "muszályból meghívott" vacsoravendégeknek szolgálj fel fugut...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése