2012. szeptember 24., hétfő

máj-rizs-tojás-bizi


"Májas rizs tuningolva"

Ismét az alapanyag volt biztos. ("mindegy mit eszünk, csak máj legyen benne...")
Ezek után megszavaztuk, hogy lapátolós verzió legyen. Rántott máj, stb kilőve.

Körbenéztünk a szekrényben és rizs-kukorica kombónál maradtunk.
A tojás később jutott eszünkbe. Ha már "kínai" a cucc, legyen benne tojás is...

A májat megtisztítod, felvágod apró kockákra és a hozzá való fűszerekkel odapörkölöd kis olajon (bors, majoranna)
Közben megpárolod a rizst  és hozzáadod a borsót, amikor majdnem kész. Így visszafeded és hagyod a zöld golyókat is átpuhulni.
A tojást mi úgy dobtuk rá, hogy egy mezei rántottát csináltunk és azt apróra nyomkodva beleforgattuk a rizsbe.

Ha minden összetevő kész, akkor mindent egy bödönbe borítasz, összeforgatod, összemelegíted és kész.
Ha szereted a borsó helyett (vagy mellé) rakhatsz kukoricát is.
Az összemelegítésnél kóstolj és sózz, amennyit kell. Ilyenkor már nem lesz kemény a máj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése