2012. szeptember 20., csütörtök

Békönbe tekert máj


"békönbe tekert (nem göngyölt!) máj kumpripürével"

Hozzávalók:
krumplipüré
máj
békön

A krumplit megpucolod, felkockázod és megfőzöd.
Ha megfőtt összetöröd és ízesíted: só, bors, vegeta, bármi (csak sóval elég snassz, úgyhogy tuningold valamivel) Adj hozzá tejfölt, attól klafa krémes lesz. Az egészet keverd össze habverővel.

A májat mosd meg és ami nem tetszik rajta, azt vágd le.
tekerj rá békönt és fogpiszkálóval szúrd át, hogy ne essen le sütés közben. Lehet gyufa is fogpiszka helyett, csak vágd le a fejét, mert eredeti állapotban nem kimondottan egészséges...
Ha fűszeresebben szereted a májat, lehet rá rakni egy kis majorannát és borsot.

Az adagokat olajban süsd ki és kész a kaja.
A máj akkor jó, ha megszúrod és nem folyik ki belőle vér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése