2012. szeptember 24., hétfő

Májpörkölt


"Májpörkölt"

Mostanában májban utazunk úgy tűnik...
Tulajdonképp semmiben sem különbözik ez a kaja egy pörkölttöl, csak májból van...

Vágj apróra hagymát, olajon szottyaszd össze. Mehet bele fokhagyma is.
A megtisztított, felvágott májat borítsd a hagymára és kicsit piríts oda neki.
Ha kezd beindulni öntsd fel egy kis vízzel és hagyd rotyogni. Add hozzá a fűszereket is (só, bors, paprika, majoranna, vegeta)
Ha kezd megfőni a máj, akkor adhatsz hozzá kis tejfölt, hogy krémesebb legyen.

Esetleg a tejföl előtt rakhatsz bele szeletelt gombát is (az is enged egy kis levet)
Szigorúan a friss gomba a jó, mert a konzervet a feleségem nem szereti.. :D:D

Fűszerezést illetően a fantáziádra hagyatkozz. Ami eszedbe jut próbáld ki... Petrezselyem, zeller, stb... Nagy bakot nem tudsz lőni az "alap" fűszerekkel.
Ha ánizzsal, vagy mittomén milyen marhaságokkal is próbálkozol ott már azért lehet gáz. :)

Ja igen... kiegészítés:
Főzz hozzá tésztát is :D
bár ez jó rizzsel, vagy akár kenyérrel is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése