2012. augusztus 30., csütörtök

Éliás, Tóbiás étele marhapörkölttel


Menü: "Éliás, Tóbiás étele marhapörkölttel"

Tegnap piacon járt a kedves feleségem.
A mini patiszon és a bébikukorica mellé nagyon szép marha lábszárat kapott.
Mire hazaértem már feldarabolta a húst és kis olajos, hagymás, vörcseszteres pácban bedobta a hűtőbe.
Így ezzel már nem kellett szöszölni.
Lilahagymát pirítottunk kis olajon, aztán kis paprika és a pácolt hús került a bödönbe.
Összerottyantottuk az egészet és felöntöttük vörös borral. Így addig főztük, amíg jó "omlósz" lett a hús.
Erről monnyuk ez jut eszembe: "OMLÓSZ"
Az eredeti reklámnál én is erős késztetést éreztem valami hasonlóra... :D

A dödölle receptjét egy régi kolléga anyukájától kaptuk.
A krumplit pucolva, kockára vágva megfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi.
Ha megfőtt, saját levében összetörjük az egészet és kis lángra visszarakva lisztet adunk hozzá, amíg csumicsumi állagú lesz.
(Kisláng alatt nem a községet értem, hanem, hogy vegyük lejjebb a tüzet. Az étel bármilyen településen elkészíthető. )
Amikor trutyis gyurmára hasonlít a massza, kizsírozott tepsibe szaggatjuk kanállal, vagy kézzel.
Az egész adag tetejére felcsíkozott hagymát pirítunk zsíron, meg egy kis apróra kockázott békönt.
Kb 180 fokon kisütjük és kész.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése