2012. augusztus 28., kedd

dobjuk össze a maradékot


Menü: "dobjuk össze a maradékot"

Valami olyat akartunk összehozni, amire el lehet sütni az előző napi maradékokat. Rántott máj és rántott karfiol volt az alap.
Az is szempont volt, hogy "zsebben hordozható" legyen. Ugyanis a másnapi munkába is ebből akartam vinni. Mivel motorral járok és táskával nem akartam bajlódni, egy alufóliába tekerhető zsebes megoldás kellett.

Leveles tészta általában van itthon vésztartaléknak. (sós sütihez, stb...) Így esett a választás erre a göngyölt izére.

Hozzávalók:
Leveles tészta
Rántott máj
Rántott karfiol
Virsli
Sajt
Fűszerek
és ami eszedbe jut

A tésztát elnyújtom és a tölteléknek szánt maradékokat kockára-csíkokra vágom.
Egy sorba felrakom a májat a tésztára és hajtok rajta egyet következő sor a karfiol, aztán megint hajtás.
Találtam egy bontott csomag virslit is a hűtőben, azt is ráraktam egy rétegnek a szintén hűtőben talált 1 db lapkasajttal.
Ha van más "kidobásra váró" kaja a hűtőben, akkor azokat is be lehet forgatni, amíg a tészta végére érsz.
Amikor megvan a göngyöleg, akkor az egészre sajtot reszelsz esetleg kis zellert és petrezselymet szórsz rá, aztán mehet a sütőbe.
Mivel a töltelék már eleve megsült csak annyi kellett az egésznek, hogy a sajt ráolvadjon és a tészta megsüljön.

A töltelék variálható... pl mehetnek bele húslevesből megmaradt "kellékek"
zöldség (darálva, egészben, ahogy jólesik), főtt hús
Vagy milánóiból megmaradt szósz, stb...

Nem nagy durranás összehozni, időben sem sok és tutira olcsóbb, mint a fornetti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése