2012. szeptember 6., csütörtök
Ami mindent visz
"Ami mindent visz"
Tegnap egy igen macerás, időigényes pepecselős kaját dobtunk össze... :D
TOJÁSOS NOKEDLI!!!!!!!!!
Ez az az étel, ami a favorit.
Tőlem lehet májpástétom, kaviár, füstölt lazac, pörkölt, akármi, ha van tojásos nokedli, akkor aznap tutira beteg leszek tőle!
Hosszú és sz@#... napunk volt mindkettőnknek. Most még a konyhában sem volt kedvünk motoszkálni...
:-o (megjegyzem ritkán van ilyen...)
Már napközben bevillant, hogy nokedlit ennék. Igaz én egy pörköltös verzión gondolkoztam először, de maradtunk a tojásos verziónál. (megint nem bántam meg) :)
Hozzávalók:
liszt (ha csak frissen akarsz belőle enni, akkor kb 40 deka elég)
víz
tojás (a 40 dekához mondjuk 6 db)
Önts lisztet egy tálba és kevés vízze kezd el összedolgozni. Amikor nyers nokedli állaga van, akkor jó.
A gyakorlatban ez így néz ki:
-önts már egy kis vizet még hozzá légyszi!
-ok. öntöm.
-jó elég
...kavargatás
-tedd el a lisztet nyugodtan! az már nem kell!
...kavargatás
-a francba! sok lett a víz. mégis kéne egy kis liszt!
...kavargatás
-most jöhet egy pötty víz.
...kavargatás
-na ez megint híg lett... még egy kis lisztet.
(gyakorlatilag ez egy végtelen folyamat. talán ezért szoktunk ipari mennyiséget főzni belőle)
Szóval, ha összeállt a tészta, egy fazék lobogó vízbe nokedliszaggatóval beszaggatod a masszát.
Addig kell főzni, amíg elmosogatod a nokedliszaggatót.
Az egészet lecsöpögteted és egy kis ZSÍRON (csakazériszsíron) átforgatod az egészet.
Felversz pár tojást és ráöntöd a cucmákra.
Amikor "megrántottult" rajta, akkor kész.
Hagyhatod hígabbra is, de kicsit oda is pörkölhetsz neki. ...ahogy szereted.
Savanyusággal a legjobb kaja!
A képen látható mennyiség előételnek számít.
Ha jól sikerült, szigorúan este 10 után 3 tányérral fogyasztandó!!! :D
Ja és nem árt megsózni sem... mi vegetát is szoktunk bele rakni a tojással
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése