2012. augusztus 29., szerda

grillezzünk csirkét a kertben! ...vagy inkább legyen az a malac a hűtőből



Menü: "grillezzünk csirkét a kertben!  ...vagy inkább legyen az a malac a hűtőből"

A csirkecomb sütéstől hamar eljutottunk a malacig. Végülis semmi nem változott... Ez is comb, csak négy lába van és bent sütjük. Bőrős malachoz pedig petrezselymes krumpli dukál.

Hozzávalók:
egy szép darab bőrős malac comb
hagyma, fokhagyma, só, bors, vegeta, mustár, petrezselyem
sör
krumpli

A krumplit meghámozzuk daraboljuk és épphogy megfőzzük. ha kész, lecsöpögtetjük és olajon megpirítjuk, aztán apróra vágott petrezselyembe forgatjuk.

A hagymát felszeleteljük (elég nagyobb darabokra), kis olajat adunk hozzá, fokhagymát, sót, borsot, vegetát, mi raktunk bele egy kis zellerzöldet, petrezselymet, mustárt és az egészet összeturmixoljuk. A mennyiség tök mindegy. Aki erősebben szereti rakhat bele több hagymát, erős mustárt, több borsot, stb... A lényeg, hogy darálj egy olyan szószt, ami ízlik.
A malac bőrét vágdosd be, hogy szépen süljön és a zsír ki tudjon csöpögni.
Az egész húst kend be a szósszal (ha tudod, akkor így hagyd pihenni lefóliázva a hűtőben egy napig), de ha éhes vagy, akkor mehet a tepsibe.
Mi bőrrel lefelé szoktuk kezdeni a sütést. Az egész alá önts kb 1-2 deci sört.
Lefóliázva dobd be előmelegített sütőbe. Általában 200 fokon szoktunk odapörkölni neki.
Amikor szépen átpárolódott le lehet venni a fóliát és megszurkálni a húst, hogy a nedvesség ki tudjon pruttyanni belőle.
Ezután fólia nélkül vissza lehet rakni és néha sörrel locsolgatni.
Ha azt szeretnéd, hogy megpiruljon a bőre, néha forgasd meg a húst. (a sült bőre a leg finomabb)
Amikor megsült forgasd úgy, hogy a bőre legyen felül és nyomd rá a légkeverést, ha van.
A sütési idő mindennel együtt 1,5-2 óra
Szeleteld fel és edd meg.

Tipp:
-egész gerezd fokhagymával be lehet tűzdelni a húst ha szereted
-sütheted az egészet zöldség ágyon is. Pl hagymakarika, répa, fehér répa, zeller, krumpli, stb...
-a szószba rakhatsz vörcseszter szószt is. Mi most elfelejtettük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése