2012. augusztus 24., péntek

Tök mindegy, csak rántotthús legyen hozzá


Tegnapi menü: "Tök mindegy, csak rántotthús legyen hozzá"

Azért jó, hogy számítógép közelben vagyunk egész nap mindketten, mert nap közben így át tudjuk küldeni egymásnak a vacsora ötleteket. Persze többnyire otthon felborul a program, de alapok már vannak estére.

A tegnapi napban az volt biztos, hogy rántotthús kell!
Mire hazaértem, már megfőtt a karfiol, mert ugye, ha rántott húst csinál az ember, akkor már egy kis karfiolt is kell mellé gyártani...
Köretnek tésztát találtunk ki, mert láttunk egy milánói sertésbordáról készült képet napközben. Ez jó is volt arra, hogy tovább gondoljuk a receptet.


És itt a pontos recept:
1: Amíg hazaérsz, a feleséged/férjed főzze meg a karfiolt :D

2:  A víz amiben a karfiol megfőtt szép sárgás színű volt a vegetától, így csak alá gyújtottam és abban főztem meg a tésztát. (Biztos Szentségtörés ilyet csinálni és valami okos ember elmagyarázná azt is, hogy miért egészségtelen, mint pl. húst szeletelni azon a vágódeszkán, amin zöldséget vágtunk, de nem igazán érdekel...) Amíg felforr igyál egy pohár bort és gondold át, hogy biztosan ilyet akarsz csinálni...

3: Amíg fő a tészta vágj apróra vörös hagymát, lila hagymát és fokhagymát. Kevés olajon szottyazd össze, önts rá sűrített paradicsomot, fűszerezd (só, bors, oregánó, meg ami eszedbe jut) vágj apróra petrezselymet és azt is rakd bele. Ja a szószba a paradicsom miatt kelleni fog egy kis kristálycukor is. Mondjuk egy-két csipet. Ha kevés bele úgy is tudsz utána rakni, ha elcukroztad, akkor tedd el az egész masszát valami paradicsomleves alapnak, vagy húspácnak és egyél egy zsíroskenyeret.

4:  Amíg készül a szósz, a párod szeletelje fel a húst, kloffolja, panírozza és kezdje sütni.
Mostanában a panírt liszt nélkül csináljuk és így is klafa.
A zsemlemorzsába szoktuk belerakni a fűszereket is (vegeta, só, bors, esetleg szotyi, összetört tökmag, stb...) így finomabb a hús.
Ha bepaníroztad a húsokat és akkor jössz rá, hogy elfogyott a zsemlemorzsa, a karfioloknak kavarj egy laza, sós palacsinta tésztát és abba mártogasd. Az előfőzés miatt úgyis csak addig kell sütni őket, amíg a panír megsül. Mi fritőzben sütünk, nem serpenyőben, ezért az ilyen palacsintatésztás cuccok is szépen egyenletesen kisülnek.

5: Mire kész a szósz, addigra megfő a tészta is. Szűrd le, szedd ki. (Néha úgy főzöm, hogy petrezselymet aprítok a vizébe és amikor kiszedem ráragad a fű. Jól is néz ki és finom is. Esetleg zeller is mehet bele)

6: Szedd ki tányérra, kuporodj be Dr. Csont, vagy a Majami helyszínelők elé és jóétvágyat!

A levél a szószra csak a fotó miatt került fel. Normál körülmények között nem hülyéskedek ilyen dizályn elemekkel...
Cserébe a sajtot elfelejtettem, pedig egy kicsit elbírt volna ráreszelve.

Hozzávalók: (két személyre)
Csirkemell: 1 db - mármint egy jobbos és egy balos (de lehet valami négylábú is, az tökmindegy)
Karfiol: 1 fej
Tojás: 2 db, de lehet, hogy 3
Zsemlemorzsa: 287.224.657.224 szem
Fűszerek: só, bors, oregánó, petrezselyem, cukor, vegeta
Hagyma: 0,5 fej vörös, 0,5 fej lila, 3 gerezd fok
Olaj: kevés
Tészta: fél csomag
Víz: a lábas méretétől függ
Sűrített paradicsom: 1 db - az a papírdobozos
Bor: 1 üveg
Sárgadinnye: 1 db - ez mondjuk csak utána egy opció. Ehetsz fagyit is desszertnek...
Sajt: sok

A mennyiségek két személyre lettek méretezve, mivel mindíg ketten főzünk.
Igaz ebből annyi lett, hogy két napra is elég :D
Az 1 fej karfiol önmagában is elég lett volna tészta és hús nélkül, valami tejfölös mártogatóval.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése