2012. augusztus 23., csütörtök

indulás

Feleségemmel mostanában egyre több ismerősünktől hallottuk, hogy "főztem a hétvégén", meg hogy "hú de jó kaját csináltam". Ez alapvetően nem nagy szám egy olyan párnak, aki gyakorlatilag minden nap meleg kaját készít, de mindenképp dícséretes dolog, hogy nem gyorskajáldába hordják a haverok a pénzüket.

Egyik barátunk bruszkettát készített. Be kell valljam, hallottam már a kifejezést, de gőzöm nem volt róla, hogy ez tulajdonképpen mi is lehet...
Ő kedvesen elmesélte a receptjét én elismerően bólogattam, hogy ez tényleg menő kaja, majd hazafelé nyugtáztuk a feleségemmel, hogy ezt az ételt mi valószínüleg "olyan" fűszeres darabolt paradicsomnak hívnánk otthon, amihez odadobunk egy kis pirítóst. Bár tény, hogy a bruszketta kifejezés azért elegánsabb...

Másik hihetetlen nagy kulináris élményt szintén egy barátunk "Fész" bejegyzése adta. Ő 8-9 lépésben írta le, hogy milyen összetevővel épp mit kell csinálni. Megdöbbenve láttam a végeredményt, ami a sajtos pirítóskenyér paradicsomszelettel elnevezésre hallgatott... (esetleg a melegszendvics is belefér a kategóriába)

Na ekkor határoztam el, hogy itt fogom összeszedni "receptjeinket" melyek többsége úgy fog kezdődni, hogy
1: ülj ki a teraszra egy pálinkával, beszélgess a feleségeddel a napi történésekről, relaxálj
2: filózz rajta, hogy mit ennél és mi van itthon hozzá
3: ha a pálinka elfogyott dobj be egy sört, vagy egy pohár bort
4: stb...

Szóval senki ne számítson semmi komoly dologra, de a mindennapos "Na jó, de mi legyen ma a kaja???" kérdésre ötleteket talán lehet meríteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése