2013. február 12., kedd

krumplihústojás


"ez volt itthon"

Hozzávalók:
krumpli
csirke hús
tojás
liszt
sajt

A krumplit meghámozva, 4 részre vágva felteszed főni annyi vízzel, hogy ellepje.
Ezt a mondatot sosem értettem igazán. A krumplit szerintem senki nem főzi 1/3 vízben. Minek hozzátenni, hogy ellepje?? Bár lehet, hogy tévedek...
Na mindegy! Ha 3 szem krumplit dobsz egy 50 l-es fazékba és teleengeded vízzel a köcsögöt ne lepődj meg, ha sokat kell várni a forrásra! ;)
Az egészet épp hogy főzöd egy kicsit, nem kell szétszottyasztani.
Amikor kész, kiveszed a vízből és egy kis vajat olvasztassz egy serpenyőbe.
Ha megolvadt a vaj, beleforgatod a krumplikat és fűszerezed ízlés szerint.
A vajas-fűszeres krumplikat tepsibe rakod, kis olajjal meglocsolod és 200 fokon ropira sütöd.
Dobhatsz mellé fokhagymát, vöröshagyma karikákat is.

A tükörtojást kérdezd meg a szomszédtól, hogy hogyan kell csinálni, ha nem tudod!

A húst felkockázod, kis hagymán megpirítod és fűszerezed, ahogy szereted.
Ha eléggé megpirult a hús öntsd fel valamivel...
Lehet víz is, de tejszín, vagy tejföl is.
Főzd össze az ízeket. -felöntés után fűszerezz utána, ha kell!
Ha híg lett a cucc, kis lisztel sűrítsd be.

A kenyér itt rozs lisztből készült.
150 g lisztet kis élesztővel és vízzel összekevertem.
Szórtam bele tökmagot, szotyit és addig gyúrtam, amíg összeállt.
Most használtam először rozs lisztet. Érdekes, hogy jobban ragad, mint a sima és kevésbé kel meg, viszont az ebből készült buciban "van anyag is..."
A golyók tetejét vizezd be kicsit és a sütőben 200 fokon pörkölj alá, amíg ropira sül.

Az ilyen kajákhoz jól megy, ha az egészet megszórod sajttal és petrezselyemmel.

Természetesen a teszkóban kapható 120%-os gyümölcslevet ajánlom hozzá!!! :D:D
Ez az üveg, ha üres, akkor is 1/5-ig van...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése