2013. február 25., hétfő

Katica kenyér

"szobrász kenyér"

Ez egy sima kenyértésztából készített katica.

600 g liszt
3 dl tej
1 ek margarin (tudom, hogy nem lepik be a hangyák sem és egészségtelen is, meg stb, úgyhogy Te csináld amivel akarod)
2 nagy csipet cukor
1 csipet só
1 cs élesztő

A hozzávalókat összekavarod egy tálban és megdagasztod.
Hagyod letakarva pihenni a tésztát egy jó meleg helyen.
Kb 3/4 óra kelesztés után akkora darabokat vágsz, amekkora cipókat akarsz és megformázod olyanra, amilyenre tetszik.
Egy kilisztezett tepsiben 200 fokon kisütöd ropogósra és kész.
Mielőtt beteszed sülni kend át a felszínét langyos vízzel, hogy szép legyen ha megsült.
Ennek a bogárnak bors volt a szeme és paradicsom volt a pötty a hátán. A lábai répából voltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése