2012. október 17., szerda

Tésztás madárfészek


"Maradékból madárfészek"

Makaróni tésztából volt egy bontott  csomag, de alapvetően két embernek nem elég vacsorára.

A tésztát kifőztem és lecsöpögtettem. Direkt nem mostam le, hogy lehessen vele szobrászkodni.
Amikor elkészült egy leveses tányérban szépen szálirányba rendeztem úgy, hogy a tányér közepén maradjon egy fészekszerű lyuk.

Egy csirkemellet felvágtam úgy, hogy legyen két szebb, nagyobb szelet, a többi részét viszonylag apróbbra.
A két szeletet natúran, olajban hirtelen kisütöttem. Ez került később a fészek aljára (a képen nem látszik...)
A feldarabolt húst olajon és hagymán megpirítottam és fűszereztem. (só, bors, oregánó, petrezselyem)

Amikor kicsit meghűlt a tészta a tányérban, az egészet egy tepsibe borítottam úgy, hogy a két szelet hús kerüljön alá középre. (itt volt jó ötlet, hogy nem mostam le a tésztát főzés után, mert összeragadt az egész egy koszorú szerű izévé) Reszelt sajttal kibéleltem a fészket és beraktam a sütőbe, hogy szépen olvadjon rá a sajt. Amikor eltűntek a rések a húsok és a tésztaszálak között az olvadt sajt miatt, ütöttem két tojást a közepébe és visszatettem a sütőbe.

Addig sütöttem, amíg a tojások át nem mentek tükörbe.
Ezután a pirított hús szaftjával meglocsoltam a tésztát és rádobáltam a kis húsokat. (szakszerűen ráhalmoztam...)
Reszeltem az egészre még egy kis sajtot, hagytam ráolvadni és kész.

A két tojás között kettévágva egy fél fészek elég is volt vacsinak.
Én még egy kis tejfölt összekevertem minden olyan fűszerrel, amit a feleségem nem szeret és meglocsoltam az én felemet...

Ha nem felejted sokáig a sütőben a tojásos résznél, akkor klafán szétfolyik a sárgája a tésztára és jó krémes lesz tőle az egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése