"Gombás tojás másképp"
Dzsémi Olivér bá' ötlete nyomán fűszeres tojás gombával volt a vacsora tárgya.
Több szempontból is az újítások jellemezték ezt a fogást.
Mindíg problémát okoz, hogy hogy csináljunk úgy lágytojást, hogy tényleg lágy maradjon, meg lehessen pucolni és ne csattanjon szét, ha esetleg tényleg meg tudtad szabadítani a kabáttól...
Erre volt a TV-s főzőgurunak a legutóbbi műsorában jó megoldás.
Egy bögrébe folpakkot terített, kicsit megolajozta, fűszereket szórt a fóliára, beleütötte a tojást, összekötötte a tetejét, mint a Télapó zsákját és forró vízbe lógatta a zacsit.
Ezt az ötletet felhasználva készült az én verzióm is.
Az eredetihez képest kicsit fűszeresebbre terveztem a zsákot, de hogy ne az alján legyen egy nagy kupac fűszercsomó, valahogy össze kellett keverni a tojással anélkül, hogy a sárga szétcsattan...
A sárgát kivettem pihenni: így
A fehérjét összekevertem fűszerekkel: só, bors, oregánó, petrezselyem, zeller
Beöntöttem a zacsiba és visszatettem a sárgát.
Innen tök ugyan az, mint Dzsémié.
A fólián keresztül jól látszik, hogy mikor fehéredik ki a tojásfehérje. Ha mindenhol fehér, akkor kivehető és a sárga még folyik.
Pároltam hozzá gombafejet, egymásra raktam, kis sajt a tetejére és kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése