2012. október 17., szerda

"Melyik szót nemérted? A hajtogatottat?"


"Pizza, ami nem pizza"

A tészta:
3 dl víz
600 g liszt
kb 5 ek olaj
1 ek kristálycukor

1 zsák élesztő

Kényelmi szempontból a tésztát kenyérsütő gépben csinálom.
Összeöntöm az alapanyagokat és hagyom dolgozni a masinát. Amíg dagad a cucc lehet lesni a teraszon...
...vagy csinálni a feltétet.
Mi maradékot raktunk tölteléknek, úgyhogy maradt a lesés a teraszon...

Amikor kész a tészta nyújtsd el egy tepsiben, kicsit kend meg olajjal a tetejét, és szúrkáld meg.

A tészta felére tegyél szószt, vagy bármit, amivel be akarod tölteni.
Hajtsd rá az üresen maradt tésztát a töltelékre. (ha a tészta szélét kicsit benedvesíted mielőtt kettéhajtod, akkor jól egymáshoz ragad és nem nyílik szét sütés közben)
Ha összeragasztottad a tésztát, akkor szúrkáld meg újra, hogy a levegő ki tudjon jönni belőle.
Mehet rá békön, reszelt sajt, fűszerek, stb...

Dobd be a sütőbe és süsd ropira a tésztát.

Tölteléknek ötletek:
Gomba, sonka, stb... a szokásos pizzás cuccok.
De rakhatsz bele pörköltöt, lecsót, májat, párolt zöldséget, reszelőt, bármit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése