2012. december 7., péntek

Lencse, nem emlékszem hússal


"Salátás nap lencsével"

Hozzávalók:
HÚS és valami mellé...

LENCSE:
A lencsét kiválogatod és szólsz a testvérednek, hogy keverje össze.
Amikor újra kiválogattad megmosod és felteszed főni. Amíg fő elmehetsz a bálba, ha van üvegcipellőd!

Éjfélre gyere haza, mert vissza változik a tökhintó és a lencse is péppé fő!
Ha megfelelő keménységűnek találod a lencsét szűrd le.
Ízesítheted sóval, borsal, amivel akarod. Mi raktunk rá egy kis citromlevet is és csíkoztunk bele lila hagymát.
Az egészet keverd össze és kész.

GOMBA SALÁTA:
(általában jól szokott sikerülni, de most nem a feleségem csinálta, úgyhogy sz@r lett...)
A gombát felszeleteled, felvágod csíkokra és kevés olajon megpunnyasztod.
Ha már nem nyiszereg a fogad alatt, akkor jó.
Ízesítheted mustárral (ezt toltam túl...), sóval, borsal, meg zöldfűszerekkel.
Nyomhatsz rá sűrített paradicsomot is, de akkor kell bele hagyma is az elején.
Ha nem pirosat csinálsz, akkor tuningolhatod tejföllel is a cuccot.

KRUMPLI SALÁTA:
A krumplit megpucolod, darabolod és megfőzöd.
Nagyjából kész is...
Döntsd el, hogy milyen ízűt akarsz és azt rakd rá.
(tejföl, majonéz, só, bors)

HÚS:
Süss hozzá, amilyet akarsz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése